Vijesti

Poslovni susret Smart Cities & Urban Technologies u Rijeci i Zagrebu

ADVANTAGE AUSTRIA – Austrijski ured za vanjsku trgovinu organizira dvodnevni gospodarski susret na temu Pametni gradovi i urbane tehnologije u Rijeci i Zagrebu 8. i 9. svibnja 2019. godine.

Partneri događanja su gradovi Rijeka i Zagreb, kao i Centar kompetencija za pametne gradove SMART RI , Regionalna razvojna agencija za sjeverozapadnu Hrvatsku REGEA te Zagrebački inovacijski centar ZICER .

Zagreb, glavni grad Hrvatske, 2019. predstavlja svoju Strategiju pametnog grada i najavljuje brojne projekte i mjere na području digitalne infrastrukture, pametnog upravljanja, energetske učinkovitosti i komunalnih usluga, održive mobilnosti i gospodarstva, koji će osigurati dugoročni razvoj, digitalizaciju i modernizaciju grada do 2030. Strategija će poslužiti kao osnova za financiranje projekata iz EU fondova.

U Rijeci, industrijskom, lučkom i gradu kulture, od 2015. djeluje Centar kompetencija za pametne gradove SMART RI, koji surađuje s nadležnim tijelima za donošenje odluka i projektnim partnerima za provedbu brojnih pametnih projekata te je temeljem ostvarenih uspjeha proglašena najboljim hrvatskim pametnim gradom 2018. godine.

Cilj poslovnog susreta je razmjena iskustava, tehnologija i znanja između austrijskih i hrvatskih gradova, institucija i pružatelja tehnologija.

Registrirajte se na ovom linku