ŠTO JE URBANI LABORATORIJ?

Urbani Laboratorij je i fizički prostor, i niz offline i online događanja, ali i platforma na kojoj ćete Vi, naši sugrađani, moći saznati sve što vas zanima o projektu i informirati se o načinima uključenja u projekt CEKOM za pametne gradove. Također, imat ćete mogućnost isprobati sve one proizvode i usluge koji su namijenjeni upravo vama, preuzeti neke od aplikacija i ocijeniti ih.

Uspostava pametnog grada ne funkcionira bez pametnih i angažiranih građana koji razumiju izazove s kojima se njihov grad nosi i koji se žele aktivno uključiti u razvoj pojedinačnih tehnoloških rješenja. Kroz otvaranje Urbanog laboratorija, jednu od projektnih aktivnosti CEKOM-a za pametne gradove, pokrenut ćemo dvosmjernu komunikaciju s građanima. Prvi korak te komunikacije je uključenje građana u testiranje naših budućih proizvoda i usluga kako bismo dobili povratne informacije na rezultate projekta Centar kompetencija za pametne gradove. Sudjelovanjem u testiranju, a zatim i u korištenju proizvoda i usluga CEKOM-a, građanke i građani Rijeke moći će se uključiti i u donošenje odluka oko procesa koji utječu na njihov svakodnevni život, što će, nadamo se, rezultirati i snažnijim osjećajem povezanosti s lokalnom upravom i širom zajednicom.

Urbani Laboratorij nije samo hardverska i softverska infrastruktura već mjesto interakcije s građanima, okruženje za razmjenu ideja i prijedloga te platforma za dvosmjernu komunikaciju. Svi zainteresirani će moći dobiti uvid u tehnološka rješenja razvijena u sklopu projekta Centar kompetencija za pametne gradove te će svojim sugestijama moći sudjelovati u ovom istraživačko-razvojnom projektu. Isto tako, korisnici će moći testirati rješenja u ranom stupnju razrade koncepta i razvoja testnog modela, kako bi se mogla dobiti povratna informacija korisnika s ciljem unaprjeđivanja performansi proizvoda i usklađivanja s potrebama krajnjih korisnika.

KAKO SE MOŽETE UKLJUČITI?

Urbani Laboratorij je i fizički prostor, i niz offline i online događanja, ali i platforma na kojoj ćete moći saznati sve što vas zanima o projektu!

ISPROBAJTE APLIKACIJE, SUDJELUJTE U TESTIRANJU

Brojne aplikacije koje se razvijaju u sklopu projekta CEKOM za pametne gradove biti će namijenjene upravo građanima.

POGLEDAJTE MATERIJALE I UPOZNAJTE PROJEKT

Urbani Laboratorij nije samo hardverska i softverska infrastruktura već mjesto interakcije s građanima, okruženje za razmjenu ideja i prijedloga te platforma za dvosmjernu komunikaciju.