Surinmno_traka2

Područje Pametna ekonomija podrazumijeva projekte povezane s unaprjeđenjem poslovanja putem inovacija čiji je rezultat povećanje produktivnosti. Projekti i proizvodi optimiziraju prometne tokove i rasterećuju promet u mirovanju pa se očekuju vidljivi rezultati u kvaliteti prometa, od sigurnosti do informiranosti. Navedeno će se posebice odnositi na slučajeve preusmjeravanja prometa u slučaju nesreća, vremenskih nepogoda, radova na cesti i slično.

Cilj partnera unutar Surinma je razviti platformu za upravljanje mrežama javno dostupnih punionica, te razviti i testirati sustav eZnakova i sustav eRaskrižja gradskog prometnog centra Rijeke koji bi se također povezali u buduću SmartCity.SURINMO platformu.

Glavni partner na projektu je Hrvatski Telekom dok su preostali partneri Rijeka Plus, Exevio i Smart Sense.

Proizvodi / usluge

eRoaming platforma

Hrvatski Telekom razvija platformu s jasno definiranim lokacijama za punjenje e-vozila, uz real-time naznaku dostupnosti i mogućnost rezervacije te korištenja punionice, s uključenim preciznim informacijama te lokacijama za korištenje Car Sharing sustava i potpuno digitaliziranim sustavom parkinga, koji objedinjuje informacije o dostupnim lokacijama za slobodan parking. Zasad u Hrvatskoj, ali i u široj regiji, ne postoji jedinstvena platforma koja može služiti korisnicima parkinga, e-vozila i car sharing sustav, a posljedica implementacije takvog sustava bit će jačanje sigurnosti na cestama te povećanje propusnosti u prometu.

Inovativnost i benefiti za građane

povećavanje efikasnosti, kontrole i pristupačnost naplate parkinga, pružajući dodatno povećanu sigurnost u prometu te pojačanu propusnost

istraživanje i izrada vidljivih rezultata u kvaliteti prometa, od sigurnosti do informiranosti

omogućavanje daljnje analize i povećanje prometne efikasnosti i sigurnosti

omogućavanje pametnijeg planiranja i upravljanja prometom u urbanim i ostalim sredinama

cesta-smartri

Povezane vijesti