Do kraja godine otvorene prijave za ESIF mikro zajmove za obrtna sredstva

Financijski instrument Europskih strukturnih i investicijskih fondova  „Mikro zajmovi za obrtna sredstva“ namijenjen je mikro i malim subjektima malog gospodarstva, a financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U okviru navedenog, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO malim će i mikro poduzetnicima izravno odobravati mikro zajmove za obrtna sredstva uz povoljnije uvjete financiranja. To se prvenstveno odnosi na niže kamatne stope i niže iznose potrebnih sredstava osiguranja. Kroz ovaj zajam mogu se financirati troškovi pripreme proizvodnje, sirovine i materijali, ostali proizvodni troškovi, troškovi zaposlenih, zakup poslovnog prostora, režijski troškovi i opći troškovi.

ESIF Mikro zajmovi  namijenjeni su mikro ili malim subjektima malog gospodarstva koji su u trenutku podnošenja Zahtjeva za zajam registrirani i obavljaju djelatnost za koju se traži zajam, imaju više od 50% privatnog vlasništva i minimalno jednog zaposlenog na puno radno vrijeme, nemaju žiro-račun neprekidno blokiran dulje od 30 dana u posljednjih 6 mjeseci niti su trenutno u blokadi te nemaju nepodmirenih obveza prema državi ili su s državom dogovorili reprogramiranje obveza sukladno važećim propisima.

Minimalni iznos zajma je 1.000 eura, a maksimalni 25.000 eura, s kamatnom stopom između 0,5 i 1%.

Prijave se podnose isključivo putem sustava za on-line prijavu na službenim mrežnim stranicama HAMAG-BICRO-a najkasnije do 31. prosinca 2023. ili do iskorištenja sredstava.

Dodatne informacije pronađite na poveznici https://hamagbicro.hr/financijski-instrumenti/kako-do-zajma/obrtna-sredstva/esif-mikro-zajam/

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pročitaj više

[JAVNI POZIV] Za žene poduzetnice

Program EmpoWomen predstavlja svoj prvi javni poziv za žene poduzetnice koje vode deep tech start-upove u zemljama EU-a koje su trenutno manje zastupljene. EmpoWOMEN je