Info dan o međunarodnim programima za financiranje tržišno orijentiranih projekata (EUREKA, Eurostars i EIC) i EEN-u u Rijeci

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizira Info dan o međunarodnim programima za financiranje tržišno orijentiranih projekata EUREKA, Eurostars i Europsko inovacijsko vijeće te o podršci koja je poduzetnicima na raspolaganju putem projekta Enterprise Europe Network (EEN).

Kroz Info dan poduzetnicima se želi dati uvid u mogućnosti financiranja istraživačkih projekata koje će biti dostupne u 2024. godini:

  • EUREKA je program kojim se potiču mala, srednja i velika poduzeća na suradnju sa međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Cilj programa je potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet. Sufinanciranje ovisi o veličini poduzeća uz maksimalni iznos potpore od 200.000 EUR.
  • Eurostars je program za istraživanje i razvoj nastao kao zajednička inicijativa EUREKA-e i Europske komisije. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice. Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem (Innovative SME). Ostali partneri na projektu moraju biti mala ili srednja poduzeća. Sufinanciranje ovisi o veličini poduzeća uz maksimalni iznos potpore od 200.000 EUR. Ostale razlike između EUREKE i Eurostarsa saznajte na info danu!
  • Europsko inovacijsko vijeće (EIC) je instrument u okviru programa Obzor Europa koji podržava vrhunske inovatore, poduzetnike i male tvrtke. Tim instrumentom Vijeće Europe podupire poduzetnike s velikim potencijalom u razvoju visoko rizičnih, probojnih inovacija koje imaju utjecaj na oblikovanje novih tržišta i generiranje radnih mjesta, rasta i prosperiteta u Europi. Poduzetnicima je podrška omogućena kroz bespovratna sredstva u vidu bespovratnih sredstava (grantova), ali i kroz program s kombiniranim financiranjem (bespovratna sredstva u kombinaciji s kapitalnim ulaganjima).
  • Enterprise Europe Network (EEN) – je najveća svjetska mreža koja poduzetnicima pruža informacije potrebne za razvoj poslovanja i pronalaska kvalitetnih poslovnih partnera. Upravo je pronalazak međunarodnog partnera jedan od glavnih izazova u programima EUREKA, Eurostars i Europsko inovacijsko vijeće te EEN se svojom uslugom izrade profila i pronalaska poslovnih partnera savršeno uklopio u navedeni info dan o navedenim programima.

Uz informacije o programima i besplatnoj podršci, poduzetnici će imati priliku čuti kratko izlaganje na temu uloge i važnosti pitcha kod prijave na EIC Akcelerator.

Info dan u Rijeci održat će se u srijedu 8.11.2023. godine s početkom u 10h u prostorijama STEP RI, Ul. Radmile Matejčić 10.

Dnevni red pogledajte ovdje.

Prijavite se već danas putem obrasca dostupnog na poveznici: https://forms.gle/5RyKpy7WkPCjFmh29.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pročitaj više

[JAVNI POZIV] Za žene poduzetnice

Program EmpoWomen predstavlja svoj prvi javni poziv za žene poduzetnice koje vode deep tech start-upove u zemljama EU-a koje su trenutno manje zastupljene. EmpoWOMEN je