Info dani programa Obzor Europa – listopad 2023

U okviru stupa 2 Obzora Europa, Klaster 2 „Kultura, kreativnost i uključivo društvo” ima za cilj ispuniti ciljeve i prioritete EU-a na jačanju demokratskog upravljanja i sudjelovanja građana, na očuvanju i promicanju kulturne baštine, te odgovoriti na i oblikovati  društvene, ekonomske, tehnološke i kulturne transformacije.

Klaster 2 mobilizira multidisciplinarnu ekspertizu europskih društvenih i humanističkih znanosti (SSH) za razumijevanje temeljnih suvremenih transformacija društva, gospodarstva, politike i kulture. Cilj mu je pružiti političke opcije utemeljene na dokazima za socijalno pravednu i uključivu europsku zelenu i digitalnu tranziciju i oporavak nakon COVID-a 19. Budući projekti trebali bi ostvariti rezultate u tri područja intervencije koja odgovaraju Strateškom planu Obzora Europa (2021.-2024.):

  • Demokracija i upravljanje
  • Europska kulturna baština te kulturne i kreativne industrije
  • Društvene i ekonomske transformacije

Od svih tema u okviru ovog klastera očekuje se uključivanje društvenih i humanističkih znanosti te uključivanje rodne dimenzije.

Info dan održati će se 18. listopada 2023., a cilj mu je informirati (potencijalne) prijavitelje o temama koje su uključene u program rada Klastera 2 ‘Kultura, kreativnost i inkluzivna društva’ za 2024. godinu. Program info dana i link za registraciju dostupan je na web stranici.

Osim info dana, zainteresirani će imati prilike sudjelovati u u online brokerskom događaju namijenjenom networkingu i pronalaženju partnera.

Brokerski događaj

Online brokerski događaj najavljen je za 19. listopada 2023. i biti će posvećen izgradnji konzorcija u Klasteru 2: „Kultura, kreativnost i uključivo društvo“. Događaj će uključivati online bilateralne sastanke s partnerima zainteresiranima za iste teme za pozive 2024.

Nakon uspješne registracije i aktivacije profila, sudionici mogu unaprijed dogovoriti bilateralne sastanke pomoću jednostavnog alata za pronalaženje partnera. Događaj organizira mreža Nacionalnih kontaktnih točaka za Klaster 2, projekt Net4Society HE.

Zašto sudjelovati?

  • Predstavite, raspravljajte i razvijajte nove projektne ideje na međunarodnoj razini
  • Steknite nove prekogranične kontakte i započnite suradnju
  • Olakšajte uspostavu kvalitetnih partnerstava s obzirom na otvorene pozive Obzora Europa
  • Uronite u mogućnosti umrežavanja i izgradnje konzorcija

Više informacija o brokerskon događaju i proces prijave za isti potražite na mrežnoj stranici eventa.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pročitaj više

[JAVNI POZIV] Za žene poduzetnice

Program EmpoWomen predstavlja svoj prvi javni poziv za žene poduzetnice koje vode deep tech start-upove u zemljama EU-a koje su trenutno manje zastupljene. EmpoWOMEN je