Koncept dijeljenja e-mopeda pokrenut u Londonu

Tvrtka za mikromobilnost HumanForest pokreće prvu shemu dijeljenja e-mopeda u Londonu, osmišljenu specifično kako bi dostavljačima omogućila fleksibilan pristup održivom putovanju. Ispitivanje uključuje 200 vozila, pokretana certificiranom obnovljivom energijom, koja će iznajmljivati dostavljači diljem Londona.

Mopedi s unutarnjim izgaranjem daleko su najpopularnije vozilo za dostavu na zahtjev u Londonu, a e-mopedi se trenutno koriste samo za 5% dostava. Čineći e-mopede cjenovno dostupnima, HumanForest smatra da može pomoći tvrtkama i vozačima da se prebace na ekološki prihvatljiv način prijevoza. Tvrtka procjenjuje da može ukloniti potrebu za do 3000 mopeda s unutarnjim izgaranjem i tvrdi da se za svaku milju prijeđenu e-mopedom sprječava ispuštanje 130 g CO2.

HumanForest e-moped nudi domet od 70 milja, dvije električne baterije, integriranu USB točku za punjenje, držač za telefon, integrirano GPS praćenje i alarmni sustav, kao i 40-litrenu kutiju, te HumanForest e-moped kacigu. U skladu s poslovnim modelom HumanForest-a, svaki korisnik dobiva pet besplatnih minuta dnevno. Nakon toga vožnje će koštati 0,20 £ po minuti. Korisnici mogu kupiti i minutne pakete, što im omogućuje vožnju od 1,50 £ po satu. Korisnicima će se također naplaćivati po prijeđenom kilometru. E-mopedi, kao i cjelokupno poslovanje tvrtke, kako tvrdi HumanForest, pokreću se 100 posto certificiranom obnovljivom energijom, što ih čini potpuno neutralnima po pitanju ugljičnog otiska, dok također značajno smanjuju zagađenje bukom diljem grada.

Budući da flotom u potpunosti upravlja i servisira tim HumanForesta, korisnici ne moraju plaćati gorivo ili punjenje baterije, a istovremeno ostvaruju značajne dnevne uštede na troškovima zone ultra-niske emisije (Ulez). HumanForest parkirališta za e-moped bit će dostupna u određenim područjima središnjeg Londona, u blizini važnih prometnih poveznica i prometnih glavnih ulica, osmišljena kako bi zadovoljila sve veću potražnju kurira i vozača dostavljača. Korisnici će moći parkirati vozila unutar odabranih javnih parkirališta i samostalnih mjesta za motocikle, koja će biti označena i vidljiva unutar aplikacije, kako bi se povećala dostupnost za sve.

Svi će vozači biti podvrgnuti temeljitim sigurnosnim provjerama i provjerama sukladnosti. Njihova potvrda o obaveznoj osnovnoj obuci ili vozačka dozvola bit će učitana u aplikaciju HumanForest i automatski potvrđena pomoću tehnologije. “Postati multimodalni s prvom zajedničkom i istinski zelenom shemom e-mopeda u Londonu daje Londončanima još jedan alat za smanjenje ugljičnog otiska i poboljšanje kvalitete zraka”, rekao je Agustin Guilisasti, izvršni direktor i osnivač HumanForesta.

Dodao je: “Dok cijene goriva dosežu rekordne visine, ovo je pravodobno pokretanje za tvrtke da prihvate održivi prijevoz kroz zajedničku uslugu s maksimalnom fleksibilnošću. Uzbuđeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu ovoj novoj vrsti korisnika u našu zajednicu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pročitaj više

[JAVNI POZIV] Za žene poduzetnice

Program EmpoWomen predstavlja svoj prvi javni poziv za žene poduzetnice koje vode deep tech start-upove u zemljama EU-a koje su trenutno manje zastupljene. EmpoWOMEN je