Objavljen Javni poziv za dodjelu sredstava inovativnim poduzetnicima

Zaklada FIPRO u suradnji s Primorsko-goranskom županijom objavila je Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava za poduzetničke inovacijske projekte s područja Primorsko-goranske županije koji je otvoren do 13. listopada 2023. godine.

Na raspolaganju je 60 tisuća eura dok se pojedinom prijavitelju mogu dodijeliti sredstva u minimalnom iznosu od 7 tisuća eura te maksimalnom iznosu od 20 tisuća eura.

Projekt ‘Komercijalizacija inovacija’ Zaklada FIPRO kontinuirano provodi u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i time potiče razvoj inovativnog poduzetništva.

Sredstva se dodjeljuju za financiranje troškova razvoja i komercijalizacije inovacija; izrade ili nabave potrebne opreme, alata i materijala za izradu inovacije; izrade, ispitivanja, usavršavanja prototipa proizvoda ili postupka pružanja usluge; pripreme za izlazak na tržište, promotivnih aktivnosti te aktivnosti ugovaranja i razvoja distributivno prodajnih kanala; certificiranja ili atestiranja proizvoda ili usluga radi izlaska na tržište te pretraživanja stanja tehnike, pripreme i zaštite intelektualnog vlasništva.

Prijavitelji za sredstva mogu biti:

  • fizičke osobe (inovatori koji su spremni ući u poduzetnički pothvat ili ustupiti svoja prava drugom gospodarskom subjektu);
  • subjekti malog gospodarstva sukladno Zakonu o poticanju razvoja malog gospodarstva (NN 29/02, NN 63/07, NN 53/12, NN 56/13, NN 121/16) i Preporuci Europske komisije 2003/361/EC od 6. svibnja 2003. godine, a odnosi se na trgovačka društva izvan javnog sektora te obrte u privatnom vlasništvu čije je sjedište na području Primorsko-goranske županije.

Prijavitelji koji su posljednje 2 (dvije) godine sklopili Ugovor o financiranju sa Zakladom FIPRO ne mogu biti Korisnici financiranja i njihova prijava se neće razmatrati.

Sva potrebna dokumentacija i više informacija objavljeni su na službenoj web stranici Zaklade FIPRO i na stranicama Županije.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pročitaj više

[JAVNI POZIV] Za žene poduzetnice

Program EmpoWomen predstavlja svoj prvi javni poziv za žene poduzetnice koje vode deep tech start-upove u zemljama EU-a koje su trenutno manje zastupljene. EmpoWOMEN je