Pridružite nam se na konferenciji „Pametni građani za pametne gradove“

Dok nas vrućine uporno podsjećaju da je stiglo pravo ljeto, u CEKOM – u se neumorno radi. Dok 20 partnera uključenih u projekt testira i unapređuje svoje proizvode, SmartRI organizira drugu po redu službenu konferenciju projekta, „Pametni građani za pametne gradove“.

Projekt CEKOM usmjeren je na implementaciju koncepta pametnog grada u svaku sferu gradskog života uz jedinstveni cilj podizanja kvalitete života za građane Rijeke. Tako se kroz 36 proizvoda unutar CEKOM-a razvijaju rješenja za unapređenje djelovanja javne uprave, komunalnih društava, prometne infrastrukture i mobilnosti te sigurnosti grada.

Osim proizvoda koje će koristiti isključivo donositelji odluka, kao što su razne strukture Grada i komunalna društva, CEKOM razvija i brojne proizvode koji će biti dostupni građanima Rijeke.

„Pametni građani za pametne gradove“ konferencija je na kojoj će se građanima Rijeke i svim ostalim zainteresiranima predstaviti proizvodi CEKOM-a namijenjeni upravo njima.

Upravo je ta participacija građana u sustavu pametnog grada jedna od najbitnijih uloga za dobro funkcioniranje pametnog grada i tema ove druge po redu CEKOM konferencije. Jer činjenica je da osoba koja živi u nekom gradu i svakodnevno prolazi brojne situacije, može imati puno više uvida u problematiku svog kvarta, zajednice i grada u cjelini. Kroz ovu konferenciju cilj nam promovirati „pametni” koncept, ohrabrujući građane da postanu aktivni sudionici pokreta pametnih gradova

Konferencija “Pametni građani za pametne gradove” održati će se u petak, 8. srpnja, u Ri Hub-u,  s početkom u 10 i 30, a prethodit će joj svečano otvorenje postamenata na Korzu kojima će se predstaviti projekt, trgovačko društvo Smart RI te načini kako se zajednica može uključiti u projekt.

Na konferenciji će kroz niz dinamičnih predavanja i panela biti predstavljeni izazovi s kojima se danas susreću sve urbane sredine te proizvodi i usluge CEKOM-a koji te izazove rješavaju. Konferencija traje do 16 sati nakon čega seli u Društveni centar Drenova na predstavljanje rezultata istraživanja „Mapiranje potreba i potencijala lokalne zajednice Drenova“.

Sudjelovanje na konferenciji je slobodno za sve zainteresirane građane, a prijave za konferenciju su dostupne na linku.

Program konferencije dostupan je ovdje.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pročitaj više

[JAVNI POZIV] Za žene poduzetnice

Program EmpoWomen predstavlja svoj prvi javni poziv za žene poduzetnice koje vode deep tech start-upove u zemljama EU-a koje su trenutno manje zastupljene. EmpoWOMEN je