Pridružite nam se na obilježavanju uspješnog završetka jednog od najvećih razvojnih projekata u Hrvatskoj u području IKT rješenja

Projekt CEKOM za pametne gradove okupio je 20 partnera, od čega 17 privatnih/javnih poduzeća te tri institucije za istraživanje i širenje znanja. Na 36 proizvoda i usluga razvijanih kroz 6 podprojekata radilo je gotovo 400 zaposlenika.

Nakon 3 godine istraživanja i razvoja partneri projekta će predstaviti ostvarene rezultate na završnoj konferenciji koja će se održati u ponedjeljak, 27. veljače 2023. godine s početkom u 10 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Razvoj novih znanja, iniciranje i podržavanje dugoročne istraživačke suradnje znanosti i industrije, unaprjeđenje istraživačke infrastrukture te jačanje Rijeke i Hrvatske kao razvojnih centara za dugoročne istraživačke projekte samo su bili neki od postavljenih strateških ciljeva projekta.

Kako bi doprinijele ostvarenju ovih ciljeva, osnovne aktivnosti projekta CEKOM za pametne gradove bile su usmjerene na rješavanje izazova s kojima se nosi svaki grad kao što su upravljanje prometom i prometnim tokovima, očuvanje okoliša i upravljanje prirodnim resursima, upravljanje komunalnom infrastrukturom te poboljšanje života u raznim elementima – sigurnost, socijalna inkluzija, održivi turizam…

Tako će i program konferencije bit podijeljen na odgovarajuće tematske cjeline podprojekata nastalih unutar CEKOM-a za pametne gradove: Energy&Environment, Connected Traffic, Surinmo, Modesty, Living i 4DII. U nekoliko različitih formata poput panel rasprava i prezentacija, predstavnici ovih tematskih cjelina razgovarati će odnosno predstaviti svoje podprojekte i rezultate koje su ostvarili te zaključke do kojih su kroz provedbu projektnih aktivnosti došli.

Tvrtka Smart RI, kao nositelj projekta CEKOM za pametne gradove poziva Vas da im se  pridružite na obilježavanju uspješnog završetka ovog trogodišnjeg projekta, najvećeg razvojnog projekta u Hrvatskoj u području informacijsko komunikacijskih rješenja usmjerenih na poboljšanje kvalitete života građana.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a prijave su obavezne putem linka ovdje.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pročitaj više

[JAVNI POZIV] Za žene poduzetnice

Program EmpoWomen predstavlja svoj prvi javni poziv za žene poduzetnice koje vode deep tech start-upove u zemljama EU-a koje su trenutno manje zastupljene. EmpoWOMEN je