Pridružite se Riječkoj razvojnoj agenciji PORIN na šestom izdanju TORPEDO DAYS-a!

Riječka razvojna agencija PORIN i Proizvodni park Torpedo pozivaju Vas na događanje TORPEDO DAYS 06 koje će se održati u četvrtak, 14. prosinca 2023. s početkom u 14.00 sati u prostorima Proizvodnog parka Torpedo Riječke razvojne agencije Porin na adresi Milutina Barača 60.

TORPEDO DAYS je sada već tradicionalno događanje koje povezuje različite industrije i akademski sektor s novim tehnologijama. Šesti po redu TORPEDO DAYS bavit će se zelenom tranzicijom, a kroz dvosatni program bit će predstavljeno čak osam lokalnih inicijativa čiji je zajednički predznak energetska učinkovitost, cirkularna ekonomija, ušteda energije i održivi razvoj.

Organizatori događanja su Riječka razvojna agencija Porin d.o.o., EUROPE DIRECT Rijeka i Grad Rijeka, Upravni odjel za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte. Sudionici događanja su predstavnici privatnog i javnog sektora te Sveučilišta u Rijeci koji će imati priliku iznijeti svoja razmišljanja vezana uz različiti spektar zelenih tema. Tako će KD Čistoća predstaviti koncept i nadolazeće planove vezane uz gospodarenje otpadom u Rijeci dok će predstavnici Grada Rijeke, kao grada koji sustavno pristupa temama zelene tranzicije i iste je implementirao u sve strateške dokumente i operativno djelovanje, prezentirati dvije zelene inicijative.

Čut ćemo više i o projektu „žilavog“ kampusa Sveučilišta u Rijeci koji je dio šireg strateškog projekta Sveučilišta u Rijeci pod nazivom „Zelena tranzicija Sveučilišta u Rijeci: provedba ciljeva održivog razvoja UN-a i Europskog zelenog plana“. Tu su i predstavnici privatnog sektora: o zelenoj i digitalnoj transformaciji u brodogradnji progovorit će predstavnici Lürssen Design Center Kvarner dok će predstavnici Terra Nera, drugoplasiranog tima 12. generacije Startup inkubatora Rijeka, posvjedočiti kako ekologija može postati unosan biznis. Zainteresiranim građanima će zasigurno biti zanimljivo i predavanje Energetske zajednice Sjevernog Jadrana kroz koje ćemo saznati što energetske zajednice mogu učiniti u borbi protiv energetskog siromaštva građana.

Broj mjesta je ograničen, a prijave su obavezne, i to putem registracijskog linka.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pročitaj više

[JAVNI POZIV] Za žene poduzetnice

Program EmpoWomen predstavlja svoj prvi javni poziv za žene poduzetnice koje vode deep tech start-upove u zemljama EU-a koje su trenutno manje zastupljene. EmpoWOMEN je