Najava – Smart RI organizira ciklus predstavljanja pod nazivom Pametni gradovi i općine

Predavanja koje organizira trgovačko društvo Smart RI d.o.o. su namijenjena predstavnicima jedinica lokalnih i regionalnih samouprava Primorsko-goranske, Istarske, Ličko-senjske i Karlovačke županije, i dio su aktivnosti projekta Centra kompetencija za pametne gradove. Nositelj i prijavitelj projekta Centra kompetencija za pametne gradove je trgovačko društvo Smart RI d.o.o. koje je osnovao Grad Rijeka.

Primarni cilj organizacije ciklusa predavanja je ideja primjene informacijskih tehnologija u podizanju kvalitete života građana i boljem funkcioniranju gradova.

Ciklus predavanja će otpočeti u petak, 14. siječnja 2022. godine s početkom u 12 sati u RiHubu (Ivana Grohovca 1/A) s predavanjem pod nazivom Pametni turizam za otporniju i održiviju destinaciju.

Sljedećih pet predavanja održat će se prema sljedećem rasporedu:

  • Petak, 21. siječnja 2022. godine u 12 sati u RiHubu – Održiva i pametna mobilnost kroz pametni prometni sustav
  • Petak, 28. siječnja 2022. godine u 12 sati u RiHubu – Odgovorno prema okolišu i prema proračunu
  • Petak, 04. veljače 2022. godine u 12 sati u RiHubu – Održiva i pametna mobilnost usmjerena na Zeleniju Europu bez ugljika
  • Petak, 11. veljače 2022. godine u 12 sati u RiHubu – (Otvoreni) Podaci – nafta 21. stoljeća i prilika za suradnju
  • Petak, 18. veljače 2022. godine u 12 sati u RiHubu – Kako smanjiti troškove i povećati efikasnost u upravljanju komunalnom infrastrukturom?

Prijaviti se možete za cjelokupni ciklus predavanja ili samo za određeno predavanje (ili predavanja) putem linka.

Kroz prvi dio svih 6 edukacija bit će osviješten problem s kojim se suočavaju brojni gradovi poput prometa, energetike, turizma, komunalne infrastrukture… nakon čega će biti predstavljeno rješenje (proizvod ili usluga) koje nastaje kroz projekt Centra kompetencija za pametne gradove i koji ujedno rješava navedeni problem. Treći dio predavanja bit će posvećen novoj financijskoj perspektivi EU, odnosno potencijalnim načinima financiranja projekata kojima bi se implementirala rješenja za pametne gradove, između ostalog, i ona rješenja razvijena u sklopu projekta Centra kompetencija za pametne gradove.

tehnology

Jeste li znali?

Za Hrvatsku nova financijska perspektiva donosi gotovo duplo veće iznose, nego prethodnih godina s obzirom da je uz strukturne fondove na raspolaganju i novi Fond za oporavak i otpornost kojim se planiraju ublažiti posljedice C-19 epidemije na društva i gospodarstva zemalja EU kroz zelenu i digitalnu tranziciju. Od pet ključnih ciljeva kohezijske politike za razdoblje 2021-2027 (Pametnija Europa, Zelenija Europa bez ugljika, Povezanija i Socijalnija Europa te Europa bliža građanima), Hrvatska ima obavezu posvetiti minimalno 35% alokacije Europskog fonda za regionalni razvoj Cilju 1. (Pametnija Europa), a 30% Cilju 2 (Zelenija Europa bez ugljika).

Važno! 

Predavanja će se održati poštujući u to vrijeme važeće epidemiološke mjere. Predavanjima će moći prisustvovati osobe koje prilikom ulaska u prostor RiHuba predoče EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.

Više informacija o pojedinim predstavljanjima i govornicima potražite o dokumentu Pametni gradovi i općine.

U slučaju nejasnoća ili pitanja slobodno nam se obratite na e-mail nenad.antolovic@smart-ri.hr ili kontakt broj: 099/ 536 1944.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pročitaj više

[JAVNI POZIV] Za žene poduzetnice

Program EmpoWomen predstavlja svoj prvi javni poziv za žene poduzetnice koje vode deep tech start-upove u zemljama EU-a koje su trenutno manje zastupljene. EmpoWOMEN je