Održano predavanje Odgovorno prema okolišu i prema proračunu

U petak, 28. siječnja održano je treće u nizu predstavljanja pod nazivom Pametni gradovi i općine koje organizira trgovačko društvo Smart RI osnovano od grada Rijeke. Primarni cilj organizacije ciklusa predavanja je ideja primjene informacijskih tehnologija u podizanju kvalitete života građana i boljem funkcioniranju gradova.

Kroz treće u nizu predavanja pod nazivom “Odgovorno prema okolišu i prema proračunu” predstavljen je projekt Centar kompetencija za pametne gradove, trogodišnji projekt od nacionalnog značaja, a ujedno i najveći razvojni projekt u Hrvatskoj u području informacijsko komunikacijskih rješenja usmjerenih na poboljšanje kvalitete života građana, kroz koji se razvijaju proizvodi i usluge iz domene prometa koji su predstavljeni.

Govornici Alen Dabčević (Elektrokovina Plus), Tomislav Sladonja (Hrvatski Telekom) i Veronika Petrović (Apsolon) predstavili su proizvode i usluge koji se razvijaju kroz CEKOM podprojekt Energy&Enviroment, kroz koji se razvijaju rješenja za unaprjeđenje energetskih sustava i sustava za praćenje okoliša u pametnim gradovima. Naime, želja je učiniti gradove što je moguće više energetski učinkovitim i što više održivim u gospodarenju resursima, štiteći okoliš i održavajući kvalitetu života građana, oslanjajući se na podatke prikupljene kroz temeljnu platformu pametnog grada. Predstavljeni su sustav pametne javne rasvjete, Smart Waste, pametan sustav upravljanja otpadom te KPI Evaluator, alat za praćenje razvoja gradova i njihovu usporedbu.  Nakon pojedinačnih predstavljanja izložena je i EU perspektiva i načini (su)financiranja kupnje takvih proizvoda/usluga.

Predavanja su namijenjena predstavnicima jedinica lokalnih i regionalnih samouprava Primorsko-goranske, Istarske, Ličko-senjske i Karlovačke županije, a na trećem u nizu predstavljanja bili su prisutni predstavnici jedinica lokalne  samouprave Raba, Poreča, Jelenja, Ozlja, Kastva, Viškova, Vodnjana, Plitvičkih Jezera, Senja, Cresa, Lovrana, Bakra, Pazina, Krka, općine Punat, brojni predstavnici grada Rijeke i gradskih trgovačkih i komunalnih društava, posebice Energa i Čistoće, te predstavnici jedinica regionalne samouprave.

Iduće predstavljanje pod nazivom “Održiva i pametna mobilnost usmjerena na Zeleniju Europu bez ugljika” će se održati 04. veljače 2022. godine u 12 sati u RiHubu” , a prijaviti se možete ovdje.

Prezentacije: 

Uvodno predavanje Damira Medveda

Predavanje Alena Dabčevića

Predavanje Veronike Petrović

Demo video 1 – Smart Waste

Demo video 2 – Smart Waste

Demo video 3 – Smart Waste

Predavanje Ane Podnar o mogućnostima (su)financiranja iz EU fondova

Cjelovitu snimku događanja možete pogledati ovdje.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pročitaj više

[JAVNI POZIV] Za žene poduzetnice

Program EmpoWomen predstavlja svoj prvi javni poziv za žene poduzetnice koje vode deep tech start-upove u zemljama EU-a koje su trenutno manje zastupljene. EmpoWOMEN je