Održano predavanje Pametni turizam za otporniju i održiviju destinaciju

S predavanjem Pametni turizam za otporniju i održiviju destinaciju održanim u petak, 14. siječnja, otpočela je serija predavanja pod nazivom Pametni gradovi i općine koje organizira trgovačko društvo Smart RI osnovano od grada Rijeke. Primarni cilj organizacije ciklusa predavanja je ideja primjene informacijskih tehnologija u podizanju kvalitete života građana i boljem funkcioniranju gradova.

Kroz prvo u nizu predavanja koja će se petkom održavati u riječkom RiHubu i putem live streaminga predstavljen je projekt Centar kompetencija za pametne gradove, trogodišnji projekt od nacionalnog značaja, a ujedno i najveći razvojni projekt u Hrvatskoj u području informacijsko komunikacijskih rješenja usmjerenih na poboljšanje kvalitete života građana. Osim Damira Medveda, predavanja su održali Dražen Jurković (iOLAP), Davor Pasarić (Kreativni odjel) i Dražen Črnjar (Alarm Automatika) koji su predstavili usluge s turističkim potencijalom koje se razvijaju kroz projekt. Nakon pojedinačnih predstavljanja kolege iz Inovacija i razvoja su izložili EU perspektivu i načine (su)financiranja.

Osim Pametnog turizma (iOLAP) i proizvoda e-tinerary (Kreativni odjel), predstavljen je i Barometar sigurnosti koji razvija partner Alarm Automatika.

Predavanja su namijenjena predstavnicima jedinica lokalnih i regionalnih samouprava Primorsko-goranske, Istarske, Ličko-senjske i Karlovačke županije, a na prvom u nizu predstavljanja bili su prisutni brojni predstavnici turističkih zajednica.

Prezentacije: 

Uvodno predavanje Damira Medveda

Predavanje Dražena Jurkovića o sustavu za pametno upravljanje destinacijama

Predavanje Davora Pasarića o e-itinerary

Predavanje Dražena Črnjara o Barometru sigurnosti

Predavanje Ane Podnar o mogućnostima (su)financiranja iz EU fondova

Cjelovitu snimku događanja možete pogledati ovdje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pročitaj više

[JAVNI POZIV] Za žene poduzetnice

Program EmpoWomen predstavlja svoj prvi javni poziv za žene poduzetnice koje vode deep tech start-upove u zemljama EU-a koje su trenutno manje zastupljene. EmpoWOMEN je