Poslovni susret Smart Cities & Urban Technologies u Rijeci i Zagrebu

ADVANTAGE AUSTRIA – Austrijski ured za vanjsku trgovinu organizirao je dvodnevni gospodarski susret na temu Pametni gradovi i urbane tehnologije u Rijeci i Zagrebu 8. i 9. svibnja 2019. godine.

AA RIJEKA 4

Partneri događanja bili su gradovi Rijeka i Zagreb, kao i Centar kompetencija za pametne gradove SMART RI , Regionalna razvojna agencija za sjeverozapadnu Hrvatsku REGEA te Zagrebački inovacijski centar ZICER.

Zagreb, glavni grad Hrvatske, 2019. predstavio je svoju Strategiju pametnog grada i najavio brojne projekte i mjere na području digitalne infrastrukture, pametnog upravljanja, energetske učinkovitosti i komunalnih usluga, održive mobilnosti i gospodarstva, koji će osigurati dugoročni razvoj, digitalizaciju i modernizaciju grada do 2030. Strategija će poslužiti kao osnova za financiranje projekata iz EU fondova.

AA RIJEKA 2

U Rijeci, industrijskom, lučkom i gradu kulture, od 2015. djeluje Centar kompetencija za pametne gradove SMART RI, koji surađuje s nadležnim tijelima za donošenje odluka i projektnim partnerima za provedbu brojnih pametnih projekata te je temeljem ostvarenih uspjeha proglašena najboljim hrvatskim pametnim gradom 2018. godine.

AA RIJEKA 3

Cilj poslovnog susreta bio je razmjena iskustava, tehnologija i znanja između austrijskih i hrvatskih gradova, institucija i pružatelja tehnologija.

Registrirajte se na ovom linku

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pročitaj više

[JAVNI POZIV] Za žene poduzetnice

Program EmpoWomen predstavlja svoj prvi javni poziv za žene poduzetnice koje vode deep tech start-upove u zemljama EU-a koje su trenutno manje zastupljene. EmpoWOMEN je