Poslovni susret Smart Cities & Urban Technologies u Rijeci i Zagrebu

ADVANTAGE AUSTRIA – Austrijski ured za vanjsku trgovinu organizirao je dvodnevni gospodarski susret na temu Pametni gradovi i urbane tehnologije u Rijeci i Zagrebu 8. i 9. svibnja 2019. godine.

AA RIJEKA 4

Partneri događanja bili su gradovi Rijeka i Zagreb, kao i Centar kompetencija za pametne gradove SMART RI , Regionalna razvojna agencija za sjeverozapadnu Hrvatsku REGEA te Zagrebački inovacijski centar ZICER.

Zagreb, glavni grad Hrvatske, 2019. predstavio je svoju Strategiju pametnog grada i najavio brojne projekte i mjere na području digitalne infrastrukture, pametnog upravljanja, energetske učinkovitosti i komunalnih usluga, održive mobilnosti i gospodarstva, koji će osigurati dugoročni razvoj, digitalizaciju i modernizaciju grada do 2030. Strategija će poslužiti kao osnova za financiranje projekata iz EU fondova.

AA RIJEKA 2

U Rijeci, industrijskom, lučkom i gradu kulture, od 2015. djeluje Centar kompetencija za pametne gradove SMART RI, koji surađuje s nadležnim tijelima za donošenje odluka i projektnim partnerima za provedbu brojnih pametnih projekata te je temeljem ostvarenih uspjeha proglašena najboljim hrvatskim pametnim gradom 2018. godine.

AA RIJEKA 3

Cilj poslovnog susreta bio je razmjena iskustava, tehnologija i znanja između austrijskih i hrvatskih gradova, institucija i pružatelja tehnologija.

Registrirajte se na ovom linku

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pročitaj više

Trebamo li pametne gradove?

Ovo je pogrešno pitanje. Nije stvar u tome trebaju li nam pametni gradovi; pravo je pitanje možemo li bez njih. Današnji gradovi

etinerary – pametno planiranje odmora

Planiranje putovanja, godišnjeg odmora, vikend odmora…ne postoji slađa i istovremeno zamornija stvar od iskrenog pokušaja da maksimalno produktivno iskoristite slobodno vrijeme koje

Pametni građani za pametnije gradove

Kada govorimo o pametnim gradovima, dominiraju tehnološki pojmovi. Govorimo o tome kako će, „big data“, IoT- Internet stvari, umjetna inteligencija, algoritmi te